New Year, New Look vCheck

Its been a while since I blogged about vCheck but that doesn’t mean there has been lots of work ongoing with the project, in fact there has been multiple releases and hundreds of pull requests with great new plugins checking for even more issues with your vCenter and lots of bug fixes, in fact this project and the community updating and using it is awesome, here are some the current stats:

  • 954 Commits
  • 64 Contributors (Thanks to all here)
  • 66 Open Issues and 269 Closed Issues

Whats more, one of the most recent releases 6.25 here includes a great new look, the new look is based upon VMwares Clarity framework and personally I think it looks fantastic as you can see below:

vCheck Clarity

Also available (currently in the dev branch) is the brand new dark version of the theme as seen below:

vCheck Clarity Dark

Download for free now!

Download the latest version here:  https://github.com/alanrenouf/vCheck-vSphere/archive/master.zip

And the dev branch version here: https://github.com/alanrenouf/vCheck-vSphere/archive/dev.zip

 

7 thoughts on “New Year, New Look vCheck”

  1. Thanks Alan!

    I found a minor error in “114 VM Tools Not Up to Date.ps1”. The returned count matches the maximum number shown.

    $FullVM | Where-Object {$_.Name -notmatch $VMTDoNotInclude -and ($_.Runtime.Powerstate -eq “poweredOn” -And $_.Guest.toolsStatus -eq “toolsOld”)} | `
    Select-Object Name, @{N=”Version”;E={$_.Guest.ToolsVersion}}, @{N=”Status”;E={$_.Guest.ToolsStatus}} | Sort-Object Name | Select-Object -First $VMTMaxReturn

    Removing./commenting “Select-Object -First $VMTMaxReturn” returns the correct number.

  2. Does this require PowerCLI? I try to run it and get lots of errors of modules missing and the report is empty for the most part. No data from my environment.

  3. Thanks Alan. I was wondering if there is a setting that must be configured to enable the new UI for the vCheck report. I downloaded the version you’ve linked to, yet running it in my environment still results in the old HTLM report being generated instead of the newer-looking one you show in this article. Any ideas?

      1. @Matt Swint

        Try a different browser. It formats correctly when using chrome. When using IE, the “table of Contents” is at the bottom of the report versus the side.

Leave a Reply to Alan Cancel reply